Welke zuurstofplanten zijn winterhard?
Winterharde Zuurstofplanten
Het is zonde om ieder jaar weer nieuwe waterplanten te moeten kopen die door aanhoudende vorst kapot gaan en daardoor niet meer optimaal zuurstof aan het vijverwater kunnen toevoegen. Winterharde waterplanten of zuurstofplanten bieden de oplossing. Deze waterplanten zijn gewend aan lage temperaturen en blijven hun zuurstof afgevende functie behouden. Zo zorgt u ervoor dat de waterkwaliteit van uw vijver ook in de winter optimaal is.
Welke zuurstofplanten zijn bestand tegen vorst?
Dit is verschillend per plant. Op deze pagina en in de webshop kunt u bij het overzicht zien hoe diep de door u bestelde soort geplant kan worden. (bijvoorbeeld Fonteinkruid – in het overzicht kunt u zien dat dit tussen de 50 en 150 cm diep geplant kan worden.
Drijvend Fonteinkruid
Deze zuurstofplant wortelt zich in de bodem en heeft drijvende bladeren die ervoor zorgen dat het een schaduw werpt over de bodem van de vijver. Hierdoor krijgen zweefalgen geen kans.
Grote Waterranonkel
Dit is een prachtige zuurstofplant die ook actief is boven het wateroppervlak. Deze plant geeft zuurstof aan uw vijver en biedt daarnaast prachtige witte bloemetjes die boven het water uitkomen.
Inheems Aardvederkruid
Deze inheems waterplant is een prima zuurstofleverancier voor uw vijver. Daarnaast biedt het mooie rode bloemetjes en is het een waar lust voor het oog. Doordat deze zuurstofplant inheems is, is deze bestand tegen ziekten en zijn ze veel beter bestand tegen lage temperaturen.
Smalle Waterpest
Deze waterplant is een bekende zuurstofplant die sinds de 19de eeuw voorkomt in Nederland en de rest van Europa. Overwinteren is daarom geen probleem voor deze plant.